logo-webbox

Internet prodavnica

Predstavljanje proizvoda na internetu nije jednostavan posao. Bitno je da su oni dobro klasifikovani na stranici i da je korisniku omogućeno što jednostavnije doći do željenog podatka, pre nego se okrene konkurenciji. Internet prodavnica omogućava detaljno prikazivanje artikala sa njihovim izgledom, karakteristikama, cenom, opisom i ostalim potrebnim informacijama. Potrošačima je na raspolaganju mogućnost da daju svoj komentar, ocenu i postave dodatna pitanja u vezi sa svakim artiklom. Pitanja se automatski prosleđuju na email adresu, čime se uspostavlja direktna komunikacija sa potencijalnim mušterijama i dobija se povratna informacija o kvalitetu svoje ponude. Tako prikupljene informacije o utiscima posetilaca, njihovim zapažanjima, interesovanjima i sl., predstavljaju dragoceni izvor podataka koji pomaže da se u svakom trenutku ostane u trendu i da se zna šta potrošači misle o ponudi, i kada je to potrebno, mogu se izvršiti korekcije kako bi se ponuda učinila konkurentnijom.

Posetilac internet prodavnice želi da na lak i jednostavan način dođe do svih potrebnih informacija o firmi koja se predstavlja na tom sajtu:

  • o vašoj kompaniji,
  • delatnosti kojom se bavite,
  • o proizvodima i uslugama koje nudite na sajtu,
  • o uslovima i načinu naručivanja i plaćanja proizvoda,
  • o garanciji,
  • mogućnostima za zamenu kupljenih proizvoda
  • ili povraćaj novca u slučaju da kupac nije zadovoljan i sl.

Bez obzira na poziciju gde se trenutno nalazi u okviru internet prodavnice, posetiocu mora biti jasno naznačeno i omogućeno da odatle odabere i poseti bilo koji njen deo (katalog proizvoda, naručivanje i sl.). Na svakoj stranici mora postojati link ka ostalim ključnim delovima e-prodavnice, ili bar link ka početnoj strani. Poželjno je da postoji mogućnost pretraživanja proizvoda i/ili usluga po raznim kriterijumima.

Bez obzira što je reč o virtuelnoj prodavnici, i ovde važe ista pravila kao i u svakoj drugoj prodavnici. Kupac želi da u najkraćem roku dobije kupljeni proizvod, da ima mogućnost reklamacije i zamene proizvoda i da u svakom trenutku može da vas kontaktira u slučaju da su mu potrebne dodatne informacije.

VirtueMart predstavlja vodeće rešenje za izradu internet prodavnice namenjeno Joomla CMS-u, sa preko 1,5 miliona preuzimanja sa zvaničnog sajta proizvođača. Ovo rešenje se ne svrstava u red samoizvršavajućih skripti, već je to dodatak (plug-in) i za njegovo izvršavanje je neophodno imati instaliran Joomla CMS.

Da bi opravdao svoj epitet najpopularnijeg rešenja za e-prodavnicu, VirtueMart krasi lakoća korišćenja i maksimalno pojednostavljena kastomizacija u skladu sa potrebama krajnjeg korisnika.

Kako bi korisnicima bilo omogućeno korišćenje elektronske trgovine potrebno je da se registruju na sajtu. Ovde ćemo navesti samo neke od najosnovnijih funkcija ove komponenete:

Grupe kupaca - Svi registrovani korisnici se mogu svrstati u više unapred definisanih grupa kupaca. Svaka grupa kupaca može imati svoje cene, npr. grupa kupaca koja kupuje robu za dalju prodaju će imatu uvid u cene bez poreza i sa unapred ukalkulisanim rabatom, zatim kupci koji su za neki određeni period ostvarili promet u određenom iznosu imaju popust i njima će biti prikazana ta cena.

Poreske grupe - U zavisnosti od robe koja se prodaje i zakonske regulative u državi moguće je definisati i više poreskih grupa.

Načini dostave – Načini dostave su raznoliki, oni zavise od mesta na koje treba dostaviti robu, dimenzija proizvoda i iznosa porudžbine. Na osnovu toga kupac može da odabere i način dostave. Unapred je moguće definisati da za kupovinu iznad određenog iznosa dostava bude besplatna.

Kuponi – Unošenjem određenog kupona prilikom kupovine, korisnik pored trenutnih akcija može ostvariti dodatne popuste, i time kupiti određeni proizvod po umanjenoj ceni iskazanoj kroz određeni procenat ili u unapred definisanom fiksnom iznosu.

Proizvođači – Kako bi se olakšala navigacija na samom sajtu svi proizvodi su razvrstani prema proizvođačima, koji su razvrstani prema kategorijama.

Slični (povezani) proizvodi – Odabirom određenog proizvoda biće nam prikazani povezani proizvodi, npr. ako se odlučimo za nabavku laptop računara, koji dolazi bez operativnog sistema, u povezanim proizvodima će se naći OS ili sličan model po karakteristikama i cenama. Uz isti proizvod se može ponuditi i torba za laptop, rezervna baterija i još mnogo drugih stvari.

Načini plaćanja – Ova komponenta podržava sve trenutno aktuelne načine plaćanja preko interneta. U našem slučaju je moguće odabrati plaćanje platnim karticama ili plaćanje pouzećem.

Kontakt Informacije

WebBox Marketing 

 Dragana Rakića 16a
     11080 Zemun

 WebBox team
 011 406 98 09
 069 22 222 30
 Radno vreme
     09:00 - 17:00
 www.webbox.rs
 info@webbox.rs

Uvećaj mapu

Kontaktirajte nas putem email-a